Kylpyhuoneremontti on hyvä tilaisuus pienentää energian kulutusta

Kaikki kodin remontit ovat oiva tilaisuus miettiä energian kulutusta ja miten kotiin voisi valita ympäristön kannalta kestäviä materiaaleja ja kalusteita, jotka auttavat energian säästämisessä, veden kulutuksen vähentämisessä ja oman hiilijalanjäljen pienentämisessä. Energian säästäminen on myös yhteiskunnallisesti tärkeä kysymys, kun energiaa käytetään vähemmän, voidaan säästää rahaa, ympäristöä ja luonnonvaroja. Tällä kertaa käsittelemme blogissa, miten kylpyhuoneremontti ja myös keittiöremontti voivat olla hyvä tilaisuus vaihtaa vesikalusteet ekologisempiin, vettä säästäviin vaihtoehtoihin.

Uudet kalusteet kotiin kannattaa valita energiaa säästäviksi

Uudisrakennuksia suunnitellessa yksi keskeisimmistä aisoista nykyään on miettiä myös rakennuksen energiatehokkuutta ja pitää sen hiilijalanjälki pienenä. Asumisesta syntyy esimerkiksi Suomessa kolmannes suomalaisten hiilijalanjäljestä, johon jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Jos kylpyhuoneremontti, keittiöremontti tai pesuhuoneremontti on ajankohtainen, voi uusia kalusteita ja materiaaleja valitessa vaikuttaa paljon energian kulutukseen, valitsemalla vesikalusteet, jotka kuluttavat vähemmän vettä. Huoneistokohtainen vesimittari auttaa pysymään ajan tasalla omasta vedenkäytöstä.

Vettä säästävät vesikalusteet vähentävät vedenkulutusta

Veden ja resurssien käyttöä voidaan tehostaa paljon teknisillä parannuksilla ja myös omia tapoja ja tottumuksia muuttamalla. Yksi tapa säästää vettä on lyhentää suihkuaikaa, mutta veden kulutuksen vähentäminen suihkussa onnistuu myös valitsemalla vettä säästävä suihku. Uusia ekologisempia, vettä säästäviä suihkumalleja on erilaisia ja vaikka suihku olisikin vettä säästävä, voi se siltikin olla yhtä mukava, ellei mukavampikin kuin vanha suihku. Vettä säästävissä suihkuissa on esimerkiksi sadevesisuihku. Veden virtaamisnopeutta voi suihkussa voi myös vaihtaa hitaammaksi, joka on myös hyvä keino vähentää veden kulutusta. Jos teknologia ja digitaaliset ratkaisut kiinnostavat, tarjolla on myös vesivoimalla toimivia digitaalisia suihkupäitä, joista voi tarkkailla veden kulutustaan reaaliajassa ja suihku varoittaa liian pitkästä ajasta suihkussa.

Vesikraanat ja wc-istuin auttavat pienentämään vedenkulutusta

Kannattaa myös kiinnittää huomiota vesihanoihin. Kun kylpyhuoneessa on esimerkiksi sensorilla toimiva hana, joka laskee vettä vain tarvittaessa, auttaa se karsimaan turhaa veden laskemista. Kylpyhuoneeseen ja keittiöön voi myös valita hanat, joissa voi olla esimerkiksi ekonappi, jolla voidaan rajoittaa lämpötilaa ja veden virtausnopeutta. WC:n huuhtelu kuluttaa myös vettä, riippuen mallista voi huuhtelukertaan kulua 6 – 2 litraa. Kyseessä on siis huomattava ero, joten kannattaa valita vettä säästävä wc-istuin. Kun edessä on kylpyhuoneen saneeraus, kannattaa uudet vesikalusteet valita niin, että niiden avulla voi pienentää energiankulutusta. Remontti Rex Oy tekee kylpyhuoneen saneeraukset ja muut remontit Tampereen ja Pirkanmaan alueella.tag:
347 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku