Timanttiporaus sopii koville materiaaleille

Tehokkain väline kovien materiaalien poraamiseen on timanttiporanterät, joita käytetään laajalti esimerkiksi laatoitusalalla reikien poraamiseen laattoihin. Mutta mitä ovat timanttiporanterät ja minkälaista etua niillä työskentely voi antaa? Tällä kertaa aiheena blogissa timanttiporaus, joten kannattaa lukea lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta tämänkertaisesta kirjoituksesta.

Timanttiporaus sopii moneen kohteeseen

Timanttiporauksessa käytetään pyörivää poraa, johon on kiinnitetty timanttiporanterä, jolla voidaan porata erittäin tarkasti mitoitettuja reikiä. Koska timantti on maailman kovin luonnossa esiintyvä materiaali, se sopii erinomaisesti kovien materiaalien poraamiseen, kuten esimerkiksi betoni, metalli ja lasi. Timanttipora on tarkka työkalu, jolla saa porattua puhtaita ja tarkkoja reikiä, joiden halkaisijat ovat 8 -1500 mm välillä. Timanttiporalla poratessa ei käytetä iskutekniikkaa, joten reikien rakenteellinen eheys säilyy porattaessa. Yleensä timanttiporauksessa käytetään vettä, että voidaan varmistaa työtilan pölyttömyys. Timanttiporalla voidaan porata joko pysty- tai vaakasuunnassa tarpeen mukaan. Vaikka timanttiporaa käytetään yleisimmin betoniin, se on monipuolinen työkalu, jota voidaan käyttää käytännössä mihin tahansa materiaaliin, kuten esimerkiksi lasi, metalli, kivi, asfaltti ja laatat. Timanttiporausta hyödynnetään silloin, kun tarvitaan tarkkoja reikiä, kuten esimerkiksi suurten aukkojen poraaminen ilmastointikanaville, pienempien reikien poraaminen putkille tai johdotuksille, reikien tekemiseen ankkurointipulteille tai jopa betoninäyteanalyysiin. Timanttiporalla poratessa reikiä voi porata lähes kuinka syvälle tahansa.

Mitä etuja timanttiporauksella on?

Timanttiporanterillä on mahdollista leikata todella kovia kohteita, koska timantti on kovin materiaali, joka on käytössä. Verrattuna muista materiaaleista valmistettuihin poranteriin, timanttiporanterillä pystytään leikkaamaan paljon kovempia materiaaleja, kuten posliinia, graniittia ja betonia. Timanttiterillä on suuri leikkausvoima ja porauksesta syntyy yleensä myös vähän roskaa ja pölyä ja niillä voidaan porata helposti ja nopeasti erilaisia materiaaleja betonista marmoriin. Timanttiporanterät aiheuttavat suhteellisen vähän melua ja porausjälki on tarkempaa kuin iskuporaustekniikassa, mikä vähentää myös vaurioita ja repeämisiä. Timanttipora on kevyt ja helposti liikuteltava ja sitä voidaan käyttää tilanteissa, joissa tilaa on vähän. Koska poraaminen timanttiporalla on suhteellisen hiljaista, se voidaan tehdä käytännössä missä tahansa, ilman pelkoa ylimääräisestä melusta. Joskus täytyy myös porata veden alla ja timanttiporalla voidaan porata myös veden alla. Timanttiporalla on helppo työskennellä myös veden alla. Timanttityö KK Oy tekee timanttiporaukset ja -sahaukset. tag:
317 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku