Kylpyhuoneremontti on aikaa vievä projekti, joka kannattaa jättää amamattilaiselle

Kylpyhuoneremontti on usein suuri investointi. Aina ei tosin ole pakko tehdä täydellistä remonttia – vanhaan kylpyhuoneeseen voi tehdä myös pintaremontin. Voit tehdä uudistuksia myös erilaisilla pinnoitusmenetelmillä, kuten kaakeleiden maalaamisella, tai vaihtamalla esimerkiksi laatat kokonaan. Myös yksittäisten kalusteiden vaihtaminen voidaan teettää nopeasti. Sillä jo pelkästään allasta, hanaa tai suihkua vaihtamalla saat pesuhuoneeseen helposti ja nopeasti uutta ilmettä. Kylpyhuoneen valaistus on myös hyvä miettiä, sillä se on tärkeä osa kylpyhuonetta ja siihen suositellaan panostamaan remontin yhteydessä. Valaistusratkaisuilla saadaan luotua tunnelmaa sekä tarpeellista yleisvalaistusta pesuhuoneeseen. Kun halutaan tehdä kylpyhuoneen täydellinen remontti, uusitaan vesieristykset sekä kalusteet. Pesuhuoneremontit sisältävät myös tarvittavat putki- ja sähkötyöt. Yleensä remontti vaatii asumisen erityisjärjestelyjä, koska wc-tilat ovat poissa käytöstä useamman viikon.

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen ja aikaa vievä projekti

Ammattitaitoiset ja kokeneet tekijät ovat avain onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin. Kun remontti teetetään ammattilaisella, se yleensä sujuu yllättävänkin jouhevasti ja siististi, ja lopputuloksena saadaan taatusti laadukkaasti tehty kylpyhuone. Kylpyhuoneremontin kesto mietityttää monia ja siihen vaikuttaakin monet asiat. Tästä syystä sen pituus määräytyy aina tapauskohtaisesti. Esimerkkinä suuret tilanmuutokset, kuten vesipisteen ja seinien paikan vaihto pidentävät remontin kestoa. Joissain tapauksissa kylpyhuonetta täytyy kuivattaa remontin yhteydessä, tämäkin vie toki oman aikansa. Karkea arvio kylpyhuoneremontin kestolle on 3 - 4 viikkoa, silloin kun kylpyhuoneremontti tehdään lattiasta kattoon.

Kylpyhuoneremontin vaiheet

Kun kylpyhuoneremontti aloitetaan, vanhasta kylpyhuoneesta puretaan tarvittavat kalusteet ja pinnat, kuten vanhat laatat. Laattojen irrotus tehdään yleensä piikkaamalla, joka onkin remontin kovaäänisin osuus. Tämän jälkeen vanhat betoni pinnat hiotaan - tämä taas tekee purku vaiheesta kaikkein pölyisimmän työvaiheen. Siksi suosittelemme suojaamaan asunnon purkutöiden ajaksi sekä käyttämään koneellista pölynpoistoa. Kun kotisi suojataan sekä pidetään kylpyhuoneremontin aikana siistinä, voit elää kodissasi lähes normaalia elämää remontin ajan. Myös kaikki kulkuväylät, joissa remontoijat kävelevät peitetään muovipehmikkeellä sekä kovalevyllä. Seuraava työvaihe on vedeneristys. Märkätilat tulee vesieristää ja eristyksen tehtävänä on estää veden pääsy rakenteeseen pinnan kastuessa. Kun eristykset on tehty, voidaan niiden päälle asentaa valitsemasi laatoitus. Tämän jälkeen voidaan kylpyhuoneen kalusteet kiinnittää ja asentaa suunnitelmasi mukaisesti paikoilleen. Kylpyhuoneeseen saa viimeistellyn ilmeen listoittamalla esimerkiksi ovenpielet. Viimeinen remontin vaihe on niin sanottu käyttöönottosiivous, jossa remonttipölyt puhdistetaan. Oulun Remontti Idea Oy on ammattilainen kylpyhuoneremonteissa.tag:
325 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku