Putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa ja asuinmukavuutta

Tervetuloa rakentamisen maailmaan sukeltavan blogini pariin! Tämän kertaisessa kirjoituksessani kerron tarkemmin linjasaneerauksesta, josta puhekielessä usein käytetään termiä putkiremontti. Linjasaneerauksella on jokseenkin pelottava maine ja haluan tällä artikkelillani selvittää sen kulkua, jotta voit paremmin varautua tähän suureen, mutta palkitsevaan projektiin.

Hyvissä ajoin tiedossa oleva remontti

Linjasaneeraus ei oikeastaan koskaan tule yllätyksenä, sillä rakennuksen saavuttaessa tietyn iän, yleensä 20-30 vuotta, voidaan putkien kunnon olettaa tarvitsevan erityistä huomiota. Toki joissakin tapauksissa, esimerkiksi rakennusvirheiden kohdalla, voi remontti tulla ajankohtaiseksi jo aiemmin. Toisaalta taas hyvin hoidetut ja huolletut putket saattavat kestää myös kauemmin. Säännöllinen kuntotarkastus paljastaa putkien kulumisen hyvissä ajoin.

Joka tapauksessa aikaa remontin suunnitteluun on yleensä ruhtinaallisesti. Tehtävään kannattaa alusta lähtien palkata asiantuntevat tekijät, jotta projekti lähtee oikealla jalalla käyntiin. Saneerauksen suunnittelu aloitetaan perusteellisen kuntoarvion perusteella. Ensimmäinen suunnitelma on nimeltään hankesuunnitelma, ja sen tekee yleensä taloyhtiön palkkaama LVI-alan asiantuntija.

Koska linjasaneeraus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii usean asiantuntijan panosta, kannattaa sen johtamiseen palkata osaava projektipäällikkö. Tämän asiantuntijan avulla voidaan huolehtia siitä, että työ pysyy aikataulussa ja kaikki langat käsissä, eikä virheitä pääse syntymään.

Erilaisia menetelmiä

Putkien korjaamiseen on olemassa useita erilaisia menetelmiä, joista valitaan tilanteen mukaan sopivin. Jos putket ovat huonossa kunnossa ja niiden käytössä on jatkuvasti suuria ongelmia, kannattaa ne vaihtaa kokonaan. Uudet putket kestävät käytössä noin 50 vuotta. Joissakin tapauksissa riittää pelkkä putkien pinnoitus, jonka jälkeen suhteellisen hyväkuntoiset putket saavat lisää käyttöikää 15-30 vuotta. Putket voidaan myös korjata vain sisäpuolelta niitä kokonaan vaihtamatta. Tätä metodia kutsutaan termillä sukitus tai sujutus. Tällä tavalla korjatut putket voivat kestää parhaimmillaan jopa yhtä kauan kuin kokonaan uudet. Näistä menetelmistä voidaan valita yksi tai niitä voidaan tarpeen mukaan yhdistellä.

Putkiremontti kestää asuntokohtaisesti yleensä muutaman kuukauden. Jos kyseessä on suurempi asuinrakennus, voi remontin kokonaiskesto venyä jopa 1,5 vuoteen. Asunnossa ei yleensä voi remontin aikana asua, jonka vuoksi siihen onkin varauduttava hyvissä ajoin, jotta kaikki asukkaat voivat etsiä väliaikaismajoituksen.

Linjasaneeraus palkitsee, koska se nostaa kiinteistön arvoa ja tekee asumisesta miellyttävämpään. Yleensä se vaikuttaa positiivisesti myös energian- ja vedenkulutukseen sekä korjaus- ja huoltokuluihin.

Lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä: Veljet Mäkilä Oytag:
330 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku