Keittiöremontit ja sen muistilista kerrostalossa

Keittiöremontit voidaan toteuttaa monella eri tapaa, mutta on pari vaihetta jotka kannattaa jokaisen keittiöremontin kohdalla pitää mielessä. Tässä kirjoituksessa käsitellään erityisesti kerrostalon remontteja, joissa on erilaiset lupa-asiat ja ilmoitusvastuut, kuin muissa remonttikohteissa.

Voisi ajatella, että eihän se ole kuin valita pintamateriaalit ja aloittaa homma, mutta tosiasiassa ennen aloitusta pitää suorittaa monta työvaihetta. Ne eivät kuitenkaan ole sen työläämpiä, jos vain tietää mitä tekee ja miksi. Siitä seuraavassa lisää.

Ota aikaa suunnittelulle

Kun mietit tarkkaan mitä keittiöltä haluat, siitä tulee pitkällä tähtäimellä hyvä. Mieti mitä muutoksia haluat keittiöösi helpottamaan arkeasi; onko kaikki oikealla paikallaan, mistä pintamateriaaleista tykkäät, mitkä materiaalit ovat aikaa kestäviä, haluatko uusia kaiken, vai vain osan keittiöstä. Muun muassa näitä asioita on hyvä miettiä ja yleensä saat hyvää apua keittiöremonttiisi alan liikeestä. Joskus on hankalaa edetä vaihtoehtoviidakossa niin, että tulee valittua oikeat materiaalit ja vielä pysyttyä budjetissa. Tässä erityisesti asiantuntijan apu voi olla paikallaan. Ajoissa on hyvä olla senkin takia, että tavaran toimituksiin saattaa mennä toisinaan useita viikkoja, tai jopa kuukausi.

Kilpailuta ja vertaile

Sen jälkeen kun suunnitelma on valmis ja tiedetään mitä halutaan tehdä, on helppo kilpailuttaa eri materiaalien myyjiä sekä myös tekijöitä. Tämä on melkein kirjoittamaton sääntö, että kilpailutus kuuluu aina asiaan jotta hinta saadaan lopulta kohdalleen. Tässä kohtaa kannattaa tutustua myös arvioihin, joita edelliset asiakkaat ovat antaneet - halvin ei välttämättä ole paras, vaan tietysti myös aiemmat arviot painavat vaakakupissa.

Muista kaikki ilmoitukset ja luvat

Tärkeää on muistaa, ettei kannata aloittaa mitään, eikä itseasiassa kannata edes tilata mitään ennen kuin on saanut vihreää valoa taloyhtiöltä. Isännöitsijälle tulee tehdä ilmoitus remontista viimeistään kuukausi ennen remontin alkua. Myös naapureille olisi hyvä antaa ilmoitus remontista ja siitä tulevista mahdollisista äänihaitoista.

Valvothan remontin etenemistä

On tärkeää muistaa myös hyvin tehdyt sopimukset, josta voidaan tarkistaa mitä on luvattu ja mistä ollaan maksamassa. Kannattaa pitää huolta työn etenemisestä sekä sopia erikseen aina lisätöistä, jotta kustannusyllätyksiltä vältyttäisiin. Kun remontti saadaan päätökseen, on myös oleellista pitää huolellinen lopputarkastus urakoitsijan ja isännöitsijän kanssa.

Keittiöremontteja Oulun alueella tarjoaa muun muassa: Oulun Remontti Idea Oytag:
327 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku