Kylpyhuoneremontti suunnitellaan tarpeiden mukaan

Jokaisessa asunnossa tulee eteen erilaisia remonttitarpeita jossain vaiheessa asumista. Hyvät materiaalit voivat kestää jopa vuosikymmeniä, käytöstä riippuen. Voi kuitenkin olla, että vanhat tilat täytyy päivittää nykyaikaisemmiksi, jos ne eivät enää palvele tilavaatimuksia tai toiveita vedenkulutuksen suhteen. Tällä kertaa aiheena on kylpyhuoneremontti, mitä kannattaa ottaa huomioon remonttia suunnitellessa ja miten valita sopivat kalusteet kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen suunnittelu toimivaksi kokonaisuudeksi

Jos taloyhtiössä tehdään putkiremonttia, kannattaa kylpyhuoneen remontointi ajoittaa samaan ajankohtaan. Toisinaan se voi tulla ajankohtaiseksi muutenkin, esimerkiksi uuden asunnon ostaessa tai, jos perheen koko on kasvanut niin, että vanha kylpyhuone ei enää palvele tarpeita. Vanhemmissa asunnoissa ja taloissa, kylpyhuonetilat ovat yleensä suhteellisen pieniä, verrattuna viime vuosikymmeninä rakennettuihin taloihin. Kylpyhuoneen remontin lähtökohtana on huoneen mitoitus ja toisiin voi olla järkevää laajentaa tilaa niin, että siitä saa toimivamman, jos se on mahdollista. Toimivilla pesutiloilla on vaikutusta asumismukavuuteen, mutta myös kodin energiankulutukseen, joten remontti kannattaa suunnitella huolella niin, että kylpyhuoneesta tulee kaunis, toimiva, kestävä ja energiatehokas kokonaisuus.

Remonttibudjettia suunnitellessa on hyvä huomioida kaikki remontin osa-alueet

Kylpyhuoneremontti kannattaa budjetoida niin, että ottaa huomioon kaikki sen eri osa-alueet, jotka vaikuttavat sen kustannuksiin. Kustannuksiin vaikuttavat muun muassa tilaan tehtävät rakenteelliset muutokset tai laajennukset, materiaalit ja kalusteet, remontin aikataulu, mahdolliset rakenteiden kuivatukset ja asbestityöt, kylpyhuoneen koko ja sähkötyöt. Myös eri alojen ammattilaisen tekemä työ maksaa, kuten esimerkiksi laatoitustyöt, sähkö- ja LVI-työt. Kylpyhuonetta remontoidessa tarvitaan siihen myös lupa isännöitsijältä.

Pintamateriaaleiksi kannattaa valita laadukkaita ja kestäviä materiaaleja

Pesutiloissa materiaalien täytyy kestää rasitusta ja kosteutta, joten ne kannattaa valita huolella. Laatat ovat kestävyytensä vuoksi hyvä valinta kylpyhuoneeseen, koska ne kestävät kovaa kulutusta. Laattojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon niiden käyttötarkoitus ja ominaisuudet, että valitsee oikean laatan oikeaan paikkaan. Myös kylpyhuoneen kalusteet kannattaa valita niin että ne on valmistettu kestävistä materiaaleista ja sopii mitoitukseltaan hyvin omaan kylpyhuoneeseen. Vesikalusteissa on nykyisin saatavilla vettä säästäviä kalusteita, joissa voi säädellä sekä lämpöä että painetta oman tarpeen mukaan. Kylpyhuoneremontti vaatii hyvän suunnittelun ja materiaalivalinnan lisäksi luotettavan ja ammattitaitoisen urakoitsija, jonka valintaan kannattaa myös käyttää aikaa. Esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy tekee kylpyhuoneremontit luotettavasti ja tehokkaasti.tag:
324 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku