Peltikatot ovat kestäviä ja helppohoitoisia

Kattomateriaalin valintaan vaikuttaa katon muoto ja kaltevuus sekä toisinaan kattomateriaalin vaihtamiseen tarvitaan myös lupa esimerkiksi asemakaava alueella. Jos rakennus on suojeltu, täytyy katon materiaali valita sen mukaan, että se on edellisen kaltainen. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin, tällä kertaa aiheen on peltikatto ja milloin se kannattaa valita kattomateriaaliksi.

Mikä vaikuttaa katemateriaalin valintaan

Kattomateriaalin valintaan vaikuttavat rakennuksen muoto, kaavamääräys ja se, onko rakennus suojeltu. Tasakattoa suosittiin 60 – 70 luvuilla sen modernin ilmeen vuoksi, mutta se ei ole nimestään huolimatta täysin tasainen, vaan se asennetaan vaakasuoraan ja siinä tulee olla kallistukset sadevesienpoistamiseksi. Tasakatolle voi valita katemateriaaliksi ainoastaan hitsattavan bitumikermin. Tasakattoisia rakennuksia ei kuitenkaan enää juurikaan rakenneta, koska rakenteena se lisää riskiä kosteusvaurioihin. Kattoremontin ollessa ajankohtainen, vaihdetaan tasakatto usein harjakattoon, jos se on kaavan puitteissa mahdollista. Loivalle harjakatolle voi asentaa kone- tai lukkosaumatun peltikaton ja jyrkimmille katoille sopivat kaikki kattomateriaalit, mukaan lukien tiili ja huopa. Harjakatto on kattotyypeistä kaikista yleisin ja se on helppo ja toimiva kattoratkaisu. Kattomateriaalin valinnassa vaikutta myös se, haluaako katoltaan näyttävyyttä, helppohoitoisuutta vai hiljaisuutta. Tiilikatto on näyttävä, mutta painava ja peltikatto on kaikista helppohoitoisin, mutta sen huonona puolena on äänekkyys erityisesti tuulisella ja sateisella ilmalla.

Peltikatto on pitkäikäinen ja kestävä

Peltikatto on nykyisin erittäin suosittu katemateriaali, johon on vaikuttanut muun muassa sen alhainen hankintahinta ja se on kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Kettopelti valmistetaan yleensä kuumasinkitystä teräksestä, mutta siihen voidaan myös käyttää alumiinia, kuparia sinkkiä tai ruostumatonta terästä. Kattopellit pinnoitetaan muovilla tai maalataan. Peltikattoa on saatavilla kolmea erityyppistä: rivipeltikattoa, profiilipeltikattoa ja pystysaumakattoa. Pinnoite ja värivalikoima peltikattoon on laaja ja myös sen kiillon aste on valittavissa. Yleensä suositellaan kuitenkin käytettäväksi mahdollisimman kiiltävää pintaa, että katto pysyisi mahdollisimman puhtaana ja helposti huollettavana. Peltikaton eduiksi voidaan lukea sen helppouden ja kestävyyden lisäksi materiaalin keveys, lujuus, vuotamattomuus, pitkä elinkaari, huokeat asennuskustannukset ja kokonaiskustannukset sekä ekologisuus – teräslevyä voidaan kierrättää lähes loputtomasti. Kattoremontin ollessa ajankohtainen tai kattomateriaalia vaihdettaessa kannattaa suunnitella ja toteuttaa projekti asiantuntijan kanssa. Oulussa avuksesi voi olla Lumo Rakennus Oy.tag:
319 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku