Injektointi korjaa betonirakenteen

Tervetuloa rakentamista ja remontointia käsittelevän blogin pariin. Tällä kertaa aiheena on betonirakentaminen ja betonirakenteiden korjaaminen. Jos aihe on sinulle ajankohtainen tai muuten vain mielenkiintoinen, toivottavasti löydät täältä hyödyllistä tietoa.

Betoni on ympäristöystävällinen rakennusmateriaali

Betoni on nykyään rakennusmateriaaleista kaikista käytetyin sen monipuolisten ominaisuuksien ja sen edullisten valmistuskustannusten vuoksi. Betonin kokonaiselinkaarta tarkasteltaessa on se myös luonnonmukainen ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, joka kestää käytössä jopa vuosisatoja, ilman sen suurempia huoltotoimenpiteitä. Rakennettaessa uusia rakennuksia ja ympäristö monet asiat vaikuttavat niiden ympäristöystävällisyyteen. Kun tavoitteena on materiaalien koko elinkaaren ekologinen kestävyys, betoniteollisuuden kohdalla kiinnitetään huomiota esimerkiksi sen raaka-aineiden tehokkaaseen käyttöön, ympäristöjärjestelmien käyttöön, kierrätyksen edistämiseen sekä energian säästöön rakennuksissa ja prosesseissa. Betonirakenteita on mahdollista myös korjata tarpeen mukaan ja siihen yleisesti käytetty tekniikka on injektointi, josta lisää viimeisessä kappaleessa.

Betonin rakennusmateriaalina ja sen korjaaminen ja kierrätys

Betoni valmistetaan täysin luonnollisista raaka-aineista, siihen käytetään vettä, sementtiä ja kiveä. Näitä kolmea edellä mainittua materiaalia on mahdollista saada mistä tahansa, lähes rajattomasti,. Näin betonia voidaan helposti tuottaa siellä, missä sitä tarvitaan, joka tarkoittaa sitä, että betonia tai sen raaka-aineita ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja, joten säästytään suureta osin kuljetuksen aiheuttamilta haitoilta. Betonirakennukset ovat energiatehokkaita ja tiiviitä sekä säästävät lämmitys ja jäähdytysenergiaa. Muihin betonin etuihin lukeutuvat sen hyvä ääneneristys, paloturvallisuus, homehtumattomuus ja betonista ei myöskään irtoa päästöjä sisäilmaan.

Injektointi on tekniikka, jolla voi korjata vaurioita betonissa

Vaikka betoni on erittäin kestävä rakennusmateriaali, voi siihen tulla halkeamia sen vetolujuuden ylittyessä. Betonin halkeilua voidaan rajoittaa oikealla rakenteen suunnittelulla sekä valitsemalla rakenteeseen sopiva betonin koostumus. Halkeamat betonissa kannattaa korjata mahdollisimman pian, koska ne heikentävät merkittävästi betonin kestävyyttä ja säilyvyyttä. Betonia voi korjata injektoimalla, jolla pystyy paikkaamaan sen halkeamia. Injektoinnilla voidaan korjata lähes kaikki betonirakenteet ja siihen käytetään joko polyuretaani tai epoksihartsia. Injektointia voi myös käyttää tukkimaan vuotavia halkeamia ja pysäyttämään veden vuotaminen. Betonin korjauksessa kannattaa kääntyä alan asiantuntijan puoleen, että korjaustuloksesta tulee paras mahdollinen.
Jos tarvitset betonirakenteen injektointia,  Suomen Rakennevahvistus Oy tarjoaa tällaista palvelua.tag:
309 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku