Kun kattoremontti on ajankohtainen

Tänään kirjoitan kattoremontista ja haasteista, joita voimme kohdata sen suhteen. Kattoremontti tulisi tehdä ihanteellisesti jo ennen, kun katto alkaa vuotaa. Näin ollen remontoitavaa tulee lopulta vähemmän. Kattoremonttia saa viivästettyä sillä, että katosta pitää hyvää huolta ja siihen toteuttaa tarvittavat huoltotoimenpiteet vuosien varrella. On hyvä pitää silmällä esimerkiksi sen läpivientejä, sekä ottaa huomioon myös tarvittavat toimenpiteet vuodenajasta riippuen. Keväällä on hyvä tarkistaa, ettei talvella satanut lumi ja pakkanen ole aiheuttanut vahinkoa, kun taas syksyllä on hyvä huolehtia katon siistimisestä mahdollisista lehdistä sekä roskista. Mikäli talvella on katolle satanut paljon lunta, olisi hyvä hoitaa ylimääräiset lumet katolta alas kuormittavan painon takia. Kattoon saattaa myös kertyä sammalta, joka on hyvä hoitaa pois. Sammaleen kertyminen hidastaa veden valumista pois katolta, ja voi näin ollen olla vahingollinen kattomateriaaleille. Edellä mainituilla toimenpiteillä saadaan katolle lisää käyttöikää, ja huoltamalla etukäteen lopullinen kattoremontti voi tulla jopa halvemmaksi. 

Kattoremontin kesto

Kattoremontin kesto riippuu monesta eri tekijästä. Tähän vaikuttavat, kuinka paljon korjattavaa on ja kuinka suurelta alueelta. Remontin kesto saattaa vaihdella muutamasta päivästä muutamiin viikkoihin. Ratkaisevia tekijöitä ovat vanhan katon kunto, varusteet sekä materiaali ja myöskin katon muoto. Kattoremontin kestoon ei ole yleistä standardia, vaan saa arvion lopulta ammattilaiselta kun tarkastus tehdään. Muutokset, joita kattoon tehdään, vaikuttavat myöskin siihen, kuinka kauan menee urakan valmistumiseen.

Sopivan ammattilaisen valinta urakkaan

Kun kattoremontti alkaa olla ajankohtainen, aletaan kartoittamaan osaavia ammattilaisia. Urakoitsijat on hyvä kilpailuttaa, jotta saadaan osviittaa mahdollisesta hinnasta. Tämä on myös mainio keino huomata, onko yhteisymmärrystä esimerkiksi lopputuloksesta. Kommunikaatio on tärkeää, kun suunnitellaan remonttia ulkopuolisen kanssa. Onneksi osaavia ammattilaisia on tarjolla paljon, esimerkkinä Reecon Oy. Kattourakoitsijan valinnan jälkeen remontti harvoin alkaa saman tien, joten tästäkin syystä on hyvä olla asialla ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään, kun huomataan remontin tarve. Mikäli kattoremontissa vaihdetaan materiaaleja, saa siitä avun myös ammattilaisen puolelta joka osaa kertoa niin hyvät kuin huonotkin puolet eri vaihtoehtojen suhteen. Pääosin kattoremontit on aina hyvä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. tag:
304 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku