Mihin kumioinnit sopivat?

Kumi on materiaali, jota voidaan käyttää monin tavoin. Oikeastaan se on erilaisten raaka-aineiden ryhmä, sillä tämän termin alle mahtuu monta melko erilaista ainetta. Tämän kertaisessa blogissani kerron hieman tarkemmin mihin kaikkeen kumia oikeastaan käytetäänkään. Kumiosia löytyy monista kodin pientarvikkeista, mutta erilaiset kumioinnit ovat yleisiä myös teollisuudessa. Tervetuloa lukemaan lisää! Toivottavasti löydät tekstistäni uutta mielenkiintoista tietoa.

Kumi on osa arkeamme

Käsittelemme päivittäin kumimaisia ​​tuotteita, vaikka emme sitä ehkä tulekaan ajatelleeksi. Sähkölaitteidemme kaapelit on päällystetty kumilla, mikä suojaa johdot kuumuudelta ja kosteudelta. Lisäksi kumista tehty suoja takaa, että johto kestää suurempaa mekaanista rasitusta. Tällä menetelmällä voidaan suojata niin kotona olevia johtoja ja kaapeleita kuin suurempia maanalaisia järjestelmiäkin. Kumia käytetään pyyhekumien muodossa, renkaissa, pehmusteissa ja tiivisteissä. Ajoneuvoissa ikkunat ja ovet pidetään metallikotelossa kumitiivisteiden avulla. Kodinkoneiden, kuten jääkaappien ja pesukoneiden ovissa on kumitiiviste. Tiiviste varmistaa oven sulkeutumisen niin, ettei se päästä kylmää tai kosteutta läpi. Kumia käytetään paljon erilaisissa kahvoissa, sillä sen avulla esineestä saa tukevan otteen.

Kumi voi olla luonnonmateriaalia tai synteettisesti valmistettua. Nämä ovat vulkanoituja elastomeerejä. Ne ​​ovat mittasuhteiltaan stabiileja, mutta silti joustavia ja taipuvia muoveja. Erityisen mielenkiintoista on se, että niiden molekyylipohja on rikkiä. Mitä enemmän rikkiä on, sitä kovempi kumi on. Jos rikkiä taas käytetään vain vähän, on materiaali pehmeämpää.

Mitä on kumiointi?

Kumiointia käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Sen avulla voidaan suojata erilaisia teollisuudessa käytettyjä säiliöitä korroosiolta. Kumi on hyvin vedenpitävä ja myös muita nesteitä kestävä materiaali. Kumin avulla erilaisista pinnoista voidaan myös tehdä sekä pehmeämpiä että vähemmän liukkaita. Nämä ominaisuudet ovat omiaan esimerkiksi märkien tilojen lattiapinnoissa tai paikoissa, joissa kaksi koneen osaa hankautuvat toisiinsa. Kumiointi estää niiden kulumista. Kumioinnit ovat siis yleisiä eri teollisuuden alojen tuotantolaitoksissa. Yksi kyseistä palvelua tarjoava yritys on esimerkiksi Suomen tekninen muuraus Oy. Tekniikkaa käytetään myös esimerkiksi laivateollisuudessa. 

Kumiointia tarjoavat yritykset voivat olla erikoistuneita erilaisiin kohteisiin. Ammattilainen osaa arvioida sopiiko kumi ajateltuun kohteeseen ja minkälainen koostumus sitä varten vaaditaan. Erilaiset kumityypit sopivat erilaisiin kohteisiin, sillä niillä kaikilla on omat ominaisuutensa muun muassa lämmönkestävyyden suhteen.tag:
316 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku