Raikasta kylpyhuonetta uusilla saumoilla, pinnoilla, tai asentamalla lasinen suihkuseinä

Kylpyhuonetta voi uudistaa monilla eri tavoin. Kylpyhuone saattaakin olla usein niitä ensimmäisiä paikkoja, joissa ajan tuoma kuluma ja vanhat sisustusvalinnat saattavat muuttua hyvinkin epämiellyttäviksi. Tässä käydään läpi yleisimpiä kohtia missä kuluma saattaa näkyä ja miten asian voisi ratkaista.

Laatat ja muut pintamateriaalit

Ajan saatossa pintamateriaalit saattavat tummua, tai niihin alkaa kertyä muita elämisen jälkiä liikaa. Laatan väri tai kuvointi voi myös alkaa tympiä ajan saatossa, ja ne eivät enää miellytäkään omaa silmää. Aina ei tarvitse lähteä vaihtamaan kaikkia laattoja, vaan muutoksen voi tehdä vähemmälläkin vaivalla. Hyvä, helppo ja edullinen laatan freesaus on maalata ne. Esimerkiksi tumman laatan maalaaminen uudestaan vaaleaksi, raikastaa ilmettä huomattavasti. Samaan tapaan myös lattialaatat voi maalata.

Kaakeleiden maalaus voi raikastaa kylpyhuoneen ilmettä paljon. Se on myös erittäin helppo toteuttaa. Samassa yhteydessä kannattaa tarkistaa myös kaipaako esimerkiksi katto maalausta.

Jos haluaa isompaa muutosta ja tykkää hieman rouheasta tyylistä, viime vuosina suosiota nostanut mikrosementin käyttö maalaamisen sijaan voi olla hyvä vaihtoehto. Mikrosementin voi maalin tapaan levittää kaakeleiden päälle. Mikrosementin asennukseen kannattaa kuitenkin kysyä ohjeet ammattilaiselta, jotta asennus tulee tehtyä oikein.

Kalusteet ja muut irralliset osat

Kalusteiden vaihto onnistuu yllättävän helposti ja niitä löytyy nykyisin moneen budjettiin sopivia sekä paljon eri tyylejä ja kokoja. Tosin kalusteitakaan ei välttämättä tarvitse lähteä vaihtamaan kokonaan, vaan ne voi myös maalata tai esimerkiksi päällystää. Tätä varten kannattaa selvittää kalusteen materiaali ja kysyä neuvoa lähimmästä rautakaupasta.

Jos suihkun suojana on käytetty tähän mennessä suihkuverhoa, tai muovista suihkuseinää, voi tilaan tuoda tyylikkyyttä lasisella suihkuseinällä. Lasinen suihkuseinä on kestävä vaihtoehto ja lisäksi tuo tilan tuntua kylpyhuoneeseen. Vaihtoehtoja löytyy myös nykyisin paljon värjätystä lasista pintakuvioituun lasiin. 

Kylpyhuoneeseen saa myös lämpöä ja muutosta pienillä asioilla, kuten tekstiileillä, kasveilla, astioilla kauniilla saippuapurkeilla ja shampoopulloilla. Eikä pidä myöskään unohtaa valaistusta ja kuinka eri valosävyillä saa erilaista tunnelmaa tiloihin. Eikä valonlähteitä tarvitse olla vain yksi, vaan niitä voi olla useampi kattovaloista upottetuihin led-seinävaloihin.

Jos etsit kotiisi lasista suihkuseinää, löydät niitä esimerkiksi täältä: Koillismaan Lasitag:
311 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku