Putkiremontti ja siihen valmistautuminen

Putkiremonttiin voi valmistautua monella tapaa, jotta teet omasta remontista mahdollisimman helpon käytännön kannalta sekä lopputuloksesta mieluisan.

Kun kuulet, että putkiremontti on suunnitteilla, seuraa siihen liittyvää tiedotusta taloyhtiöltä. Yleensä suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin, 1 – 2 vuotta ennen itse remontin alkamista. Tämä siitä syystä, että remontin alkuun kuuluu selvitystyötä, suunnittelua sekä urakoitsijoiden ja putkiliikkeiden kilpailuttamista. Jokainen voi alkaa suunnittelemaan ajoissa putkiremontin yhteydessä uudistettavia asioita omassa asunnossa. On kyseessä sitten vain kylpyhuoneen uusinta tai jopa keittiönkin samalla, niin on hyvä aloittaa ajoissa suunnittelemaan, mitä materiaaleja haluaa käyttää ja mitä ratkaisuja tehdään. Näin on aikaa kilpailuttaa eri materiaalitoimittajia sekä tehdä harkittuja päätöksiä. Muista kumminkin ensin tarkistaa urakoitsijalta vaatimukset materiaaleille.

Kannattaa myös tutustua taloyhtiön valitsemiin urakkahintaisiin materiaaleihin, jos itsellä ei ole ehdotonta makumieltymystä materiaalien suhteen. Urakkaan valituilla materiaaleilla voit säästää paljon ja käytännön puolikin on helppo, kun kaikki materiaalit löytyy jo paikan päältä, joten sinun ei itse tarvitse nähdä siihen vaivaa. Valinnat vielä tarkistetaan yleensä alkukatselmuksessa, jotta virheiltä vältyttäisiin.

Usein asunnossa ei voi asua remontin aikana, tai sitä ei ainakaan suositella, sillä remontin työaikana siellä ei voi liikkua vapaasti, sähkö ja vesi ei kulje, sekä pölyä on joka puolella. Joten muualla asuminen remontin aikana on erittäin suositeltavaa. Voit kuitenkin käydä hakemassa tavaroitasi asunnosta remontin aikana, mutta tarvitset sitä varten suojavarusteet ja kulkuluvan.

On siis hyvä alkaa ajoissa miettiä, missä asuu remontin ajan. Joillekin hyvä vaihtoehto voi olla tuttujen luo muutto, mutta toisinaan tämä ei ole vaihtoehto, vaan joudutaan vuokraamaan sijaisasunto. Jotta saa tehtyä itselleen hyvän valinnan kannattaa etsintä aloittaa useampaa kuukautta ennen. Myös tässä voi säästää paljon. Mikäli remontoitava asunto on vuokralla, muista tiedottaa vuokralaistasi hyvin remontista sekä sopia hänen kanssaan vuokranalennuksesta.

Ennen remontin aloitusta huoneisto tyhjennetään tai vähintään suojataan siellä olevat kalusteet ja tavarat tiiviisti suojamuovilla, jotta hienojakoinen rakennuspöly ei kulkeudu joka paikkaan. Yleensä tavarat jäävät sinne kuitenkin omalla vastuulla, joten kannattaa miettiä tarkkaan, mitä sinne jättää. Erityisesti tärinällä ja pölylle arat esineet sekä arvoesineet kannattaa viedä pois asunnosta.

 

Lisää putkiremontista voit lukea Viikin Rakennus Oy:n sivuilta.tag:
325 sanat

minusta

Rakennusala tänä päivänä Rakennusteollisuus muuttuu jatkuvasti siinä, missä muutkin alat, ja ne, jotka haluavat olla tietoisia uusimisesta tuulista, pitäisi seurata aktiivisesti mitä muut yritykset ja ala kokonaisuudessaan tekee. Tähän blogiin koitetaan tuoda ajankohtaista sekä yleistietoa alasta. Tarvitsetko tietoa rakentamiseen liittyvistä sivustoista, hallintaohjelmistoista tai kirjoista. Tai kenties pohdit mistä ostaa mikäkin palvelu ja työväline. Täällä pyritään tuomaan vinkkejä kaikkeen tähän. Blogissa tarkastellaan myös rakennusalan ja esimerkkejä juridisesta näkökulmasta. Tilanteita tuodaan ihan perusrakennusprojekteista. Blogissa pyritään huomioida perusrakentajan tavalliset asiat, kuten uutiset, ajankohtaiset tapahtumat ja rakennustrendit. Sellaiset asiat kuten oikeudenmukaisuus, yhteiskuntavastuullisuus ja sukupuolten monimuotoisuus rakennusteollisuudessa jää monien sivustojen aiheista pois, mutta täällä pyritään kirjoittaa myös niistäkin. Toivottavasti saat paljon oivalluksia ja ajateltavaa rakennusalasta ja vinkkejä omiin rakennusprojekteihin!

Haku